Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Barn leker for lekens egen del. I lek uttrykker barn seg, og får nye erfaringer sammen med andre. Gjennom leken utvikler barn sosiale ferdigheter, empati og selvfølelse. Leken er den dominerende pedagogiske aktiviteten i barnehagen. Vi legger til rette for allsidig lek og varierte aktiviteter gjennom hele barnehagedagen.

Barn erfarer at lek og læring er gøy. Leken gir mulighet for vennskap på tvers av alder, språklig og kulturell ulikhet.

Vi legger vekt på at dagene i Neshaugane barnehage er preget av gode følelsesmessige opplevelser. Leken fremmer barnas utvikling både språklig, intellektuelt, motorisk, kognitivt, emosjonell, sosialt og den påvirker barnas identitet og selvfølelse. Den skaper også glede, humor, spenning og engasjement.

Leken bidrar til at barna får prøve ut erfaringer, bearbeide opplevelser og utvikle tanker og forståelse. I leken utløser barnas naturlige spontanitet, fantasi, kreativitet, nysgjerrighet og skapertrang. Venner og lekekamerater er vesentlig for barnas trivsel og meningsskaping i barnehagen, samtidig som det av og til kan være lov å trekke seg tilbake og leke for seg selv.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern