Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Omsorg og trygghet i barnehagen

Å vise omsorg er å bry seg. Barn har rett til omsorg og vi legger vekt på at de møtes med omsorg. Hvert enkelt barn blir sett, hørt og bekreftet hver dag. Omsorg preger alle situasjoner i hverdagslivet og kommer blant annet til uttrykk når barna leker og lærer, i stell, under måltider og ved påkledning. 

 

I vår barnehage opplever barna at de blir ivaretatt på en omsorgsfull og varm måte. De møtes av lyttende og engasjerte voksne som viser nærhet og innlevelse. Omsorg har en egenverdi og er nært knyttet til trygghet, oppdragelse og helse og preger hele barnehagedagen.

 

Vi støtter barna, samt lærer dem å takle motgang og utfordringer og gir de gode mestringsopplevelser. Omsorg må ses i sammenheng med lek, læring og danning. Barna har en god og omsorgsfull hverdag, med balanse mellom utfordring og mestring.

 

Vi legger vekt på at omsorg som gis er preget av nærhet, innlevelse, lydhørhet og samspill. Omsorg handler også om hjelp, støtte og veiledning til å kunne bli selvstendig slik at en kan ta ansvar for egne handlinger.

 

Vi legger til rette for å ha god kvalitet på barnas tilknytning til primære omsorgspersoner. Forskning viser at dette har stor betydning for barnas evne til å være sosiale og samhandle med andre. Barn med god tilknytning har lettere for å tilegne seg sosial kompetanse, bygge selvtillit og få venner. 

 

Personvern